Great Taste Award

Great Taste je jedno od najvećih svjetskih natjecanja u kategoriji hrane i pića. Svake godine pred panel od preko 500 stručnjaka – kuhara, gastro kritičara, potrošača i trgovaca dolaze tisuće proizvoda iz cijelog svijeta.

Između 12 777 proizvoda iz 106 zemalja svijeta Mediterra Kesten i Mediterra Bagrem su osvojile dvije zvjezdice, dok su Mediterra Lipa i Mediterra Cvjetni med osvojili po jednu zvjezdicu.

Što znače zvjezdice na Great Taste Awards 2020

Dvije zvjezdice koje su dobile Mediterra Kesten i Bagrem označavaju okus iznad izvanrednog, a jedna zvjezdica za Mediterru Lipu i Cvjetni med označava hranu koja daje izvrstan okus.

MEDITERRA BAGREM
2 ZVJEZDICE
Kristalno čist, prekrasno zlatni med. U aromi se mogu pronaći lagane cvjetne note koje su neuhvatljive, a opet prisutne, poput proljetnog povjetarca. Ovaj bagrem je možda jedan od najzanimljivijih okusa, tipično se može očekivati ​​prilično sladak okus, ali ovaj med pruža puno više. Njegov lagani, delikatni miris je potpuno uzvišeno elegantan – istinski prekrasan. Ovaj vrlo lijep izrazito svijetlo-zlatni med po izgledu je usklađen s lijepim cvjetnim mirisom i okusom. Dugotrajna i značajna slatkoća komplementirana je neprekinutim cvjetnim okusima.

MEDITERRA KESTEN
Upečatljivo bogat med tamno jantarne boje. Tekstura je gusta i karamelasta s dobrim sjajem, srednje viskoznosti. Odiše mirisom pravog divljeg kestena. Okus je bio jedinstven s jakim notama divljeg kestena uz laganu gorčinu na početku koja je ubrzo nestala. Ovo je ukusan med, pun karaktera, prirodno niske slatkoće i visoke kiselosti uz vrlo dobro izbalansiran okus. Bistar i sjajan med duboke boje kestena. Na nosu je izrazito bogat miris cvijeta kestena i pun, dugotrajan okus s tamnim blago gorkastim rubom kestena, dobre kiselosti, bez previše slatkoće. Karakteran, zreo med.

MEDITERRA LIPA
Svjetlo zlatan, bistar i viskozan med. Početni okus je limeta s dugotrajnim drvenastim okusom i glatkoćom na nepcu. Nije previše sladak, s blagom postojanošću. Apsolutno lijep, zlatni med. Lagano viskozan, med se topi u ustima oslobađajući mnoštvo profila okusa. Suncem grijano cvijeće, lagana slatkoća karamele, naznake kremastog voća, natruhe mineralnosti s tragom drvenaste gorčine.

Mediterra Cvjetni
1 zvjezdica
Duboki zlatni med, ljupke svilenkaste teksture. Lagane cvjetne arome na nosu i prilično nježan okus. Ono što ovaj med čini vrijednim pažnje je trajanje okusa, zadržava se izrazito elegantan način. Med ima svilenkasto-glatku konzistenciju i daje lagan, ali dugotrajan okus flore koji je nježan i čist unatoč dugovječnosti. Slatko, ali rasplinjujuće. Možda “žestoki okus” u opisu nije najprikladniji opis.

Scroll to Top