MEDukacije

Otkrijmo tajne vrhunskog meda.

Zamislite livadu ispunjenu šarenim cvjetovima, uz nježno zujanje pčela koje vrijedno prikupljaju nektar. One ga odnose u svoje košnice, gdje ga pretvaraju u med.  Takav, čist i prirodan med, baš poput onoga u košnici trebao bi biti onaj u kojem uživate svaki dan.

Međutim, to često nije slučaj.

U današnjem svijetu neki proizvođači obrađuju med intenzivnim metodama, smanjujući kvalitetu nutritivnih vrijednih sastojaka. Nekontrolirano porijeklo može značiti da su u tome medu prisutni ostatci antibiotika, teških metala ili pesticida, a posebna tema je industrija lažiranja hrane, velik svjetski problem, koji nije zaobišao niti med.

S druge strane, kupcima koji žele provjeriti kvalitetu meda, internetski portali, društvene mreže i profili raznih stručnjaka nude neprovjerene savjete i informacije o karakteristikama meda, koje zvuče izvrsno, ali su često neistinite. 

Kao proizvođač koji se od 1978. drži istih vrijednosti u proizvodnji meda, a o čijoj kvaliteti meda govore certifikati i nagrade, odlučili smo pokrenuti projekt u koji ćemo pretočiti naše cjelokupno znanje i pokazati vam što je to pravi med.

U projektu MEDukacije, kroz objave na webu i društvenim mrežama, prikazat ćemo vam cjelokupni proces proizvodnje, objasniti prirodna svojstva i načine kontrole kvalitete te razotkriti najveće mitove o medu.

Što možete očekivati od MEDukacija?

  • Detaljan uvid u proces proizvodnje meda: Otkrijte što sve ulazi u proces stvaranja vrhunskog meda, od košnice do teglice.
  • Razumijevanje prirodnih svojstava meda: Saznajte kako prepoznati različite vrste meda i razumjeti njihova jedinstvena svojstva.
  • Transparentnost u kontroli kvalitete: Prikazat ćemo vam kako se kvaliteta svake serije meda kontrolira, od laboratorijskih testova do certifikacija.
  • Razbijanje mitova o medu: Od zdravstvenih tvrdnji do načina upotrebe, razotkrit ćemo česte zablude i mitove.

Prijavite se na Newsletter i prvi saznajte sve novosti.

Scroll to Top